Hervir från Solberg


Hervir från Solberg

Till Salu


Hervir är det första föl vi fått efter vårt 1a klass sto Stygg frá Höskuldstödum. Stygg är en femgångare med massor av tölt, pass och vilja. Hon är bedömd till 8,14 och har över 8 både för exteriör och ridegenskaper. Hervirs pappa, ELIT-hingsten Flipi från Österåker, är bedömd till 8,53 och han har flera avkommor som har visat goda resultat, bl.a Disa och Venus från Hocksbo som tävlats av Denni Haukson samt Prins och Kongur från Knutshyttan, vackra hingstar med höga bedömningar.


Hervir reds in hösten som 3-åring och har utvecklats fint. Fina gångarter med plus för en mjuk, smidig, välbalanserad tölt som han gärna visar upp i ökat tempo. Dessutom har han ett fantastiskt lynne, går fram överallt och är otroligt lättriden, med väl separerade gångarterr. Detta är en mycket ridbar häst, kan ridas av alla och avnjutas i alla tempon tölt. Han har också varit ute på tävlingsbanan där han hittills gjort fina resultat i lätt klass, senast i våras vinnare av T5 och 2a i V2 på Värmlandsmästerskapen.


Alla älskar Harry! Han är förstahandsvalet för mina vänner som kommer på besök, han charmar alla med sin utstrålning, sin trygghet och den pigga tölten.


Hervir från Solberg
Hervir från Solberg


Stamtavla


Hrafn frá Holtsmula

Snaefaxi frá Páfastöðum

Flipi från Österåker


Jörp frá Holtsmúla


Von frá Vindheimum

Svalur frá GlaesibaeStygg frá Vindheimum


Huginn frá Höskuldsstöðum

Gustur frá Sauðárkróki

Stygg frá Höskuldsstöðum


Komma frá Höskuldsstöðum


Zeta frá Höskuldsstöðum

Blakkur frá AsholtiNös frá Höskuldsstöðum


BLUP


Huvud

Hals/M/B

Rygg/K

Prop

Benkv

Benst

Hovar

Man/svans

Tot ext

BLUP 2013

107

112

110

114

101

103

106

99

115


Tölt

Trav

Pass

Galopp

Spirit

Form uR

Skritt

Tot rid

Totalpoäng

BLUP 2013

103

97

111

104

104

105

100

107

110