Rökkvi från Solberg

 

 

Rökkvi från Solberg

Såld

 

 

Rökkvi är den första avkomman efter vårt fina sto Ronja från Solberg. Detta är en mycket välstammad hingst, där både hans mor och far visade mycket goda resultat på avelsvisning redan som 4-åringar. Längre bak hittar vi avelslegender som Keilir, Ófeigur och Hrafn.

 

Rökkvi är född i början av maj 2010. Han är lättbyggd, med lång slank hals och långa ben. Han har fina proportioner, och han är 138cm hög. Han har ett trevligt temperament, är lugn och respekterar människor och andra hästar. Dessutom har han en kul färg, fux med ljus man och svans och en snygg bläs, färgen har han fått från sin farmors mor Hrund, hon stammar från hästarna på Kirkjubae där man länge avlade på hästar med denna färg. Rökkvi rör sig fint i alla gångarter och vi har sett honom i full flygande pass i hagen.

 

Rökkvis pappa Ísar frá Keldudal såg jag första gången när han visades som 4-åring. Han imponerade stort för att vara så ung och gick omgående in i 1a klass. Han höjde sin bedömning som 5-åring och som 6-åring, då han fick nästan bara 9or för ridegenskaper. Han har en av de högsta ridbedömningarna av hingstar verksamma i Sverige. Ísars föräldrar liksom mor- och far-föräldrar är samtliga hederspremierade för avkommor. Han har en oerhört stark stam och har redan givit många mycket fina avkommor, hans avelsindex är plus 6 för avkommor.

 

Ronja är vårt fina sto som vann klassen för 4-åriga ston 2007 genom en hög 2kl bedömning, mycket bra för en så ung häst.

 

 

 

Rökkvi från Solberg

Rökkvi har hösten 2013 ridits in av Hólar utbildade Lisa Rist-Christensen. Han har nu varit hemma ett tag och vilat upp sig och därefter har hans vidare utbildning påbörjats. Vi rider nu både i paddock och ute, han är nyfiken och modig, pigg men lydig, och hela tiden positiv. Jag försöker hålla mig till trav, men häromdagen blev det en härlig sträcka klockren tölt i samband med avsaktning från galopp.

 

Rökkvi har avlats fram med sikte på en topphäst för tävling och med vikten på ridbarhet, härligt temperament och fantastiska gångarter. Rökkvi kastrerades hösten 2014, enbart därför att det i Sverige idag finns alltför många hingstar redan.

 

Rökkvi är nu såld, och vi hoppas att hans nya ägare, Linda med familj, kommer att få mycket glädje tillsammans med denna fina häst.

 

Stamtavla

 

Keilir frá Miðsitju

Ófeigur frá Flugumýri

Ísar frá Keldudal

 

Krafla frá Sauðárkróki

 

Ísold frá Keldudal

Hrafn frá Holtsmúla

 

 

Hrund frá Keldudal

 

Flipi från Österåker

Hrafn frá Holtsmula

Ronja från Solberg

 

Von frá Vindheimum

 

Blika frá Eyvindarhólum 1

Svalur frá Kárastöðum

 

 

Ör frá Eyvindarhólum 1

 

BLUP

 

Huvud

Hals/M/B

Rygg/K

Prop

Benkv

Benst

Hovar

Man/svans

Tot ext

BLUP 2013

102

116

117

110

97

104

108

94

115

 

Tölt

Trav

Pass

Galopp

Spirit

Form uR

Skritt

Tot rid

Totalpoäng

BLUP 2013

110

108

117

107

113

115

100

117

119