Hervir från Solberg

 

Hervir från Solberg

Till Salu

 

Hervir är det första föl vi fått efter vårt 1a klass sto Stygg frá Höskuldstödum. Stygg är en femgångare med massor av tölt, pass och vilja. Hon är bedömd till 8,14 och har över 8 både för exteriör och ridegenskaper. Hervirs pappa, ELIT-hingsten Flipi från Österåker, är bedömd till 8,53 och han har flera avkommor som har visat goda resultat, bl.a Disa och Venus från Hocksbo som tävlats av Denni Haukson samt Prins och Kongur från Knutshyttan, vackra hingstar med höga bedömningar.

 

Hervir reds in hösten som 3-åring och har utvecklats fint. Fina gångarter med plus för en mjuk, smidig, välbalanserad tölt som han gärna visar upp i ökat tempo. Dessutom har han ett fantastiskt lynne, går fram överallt och är otroligt lättriden, med väl separerade gångarterr. Detta är en mycket ridbar häst, kan ridas av alla och avnjutas i alla tempon tölt. Han har också varit ute på tävlingsbanan där han hittills gjort fina resultat i lätt klass, senast i våras vinnare av T5 och 2a i V2 på Värmlandsmästerskapen.

 

Alla älskar Harry! Han är förstahandsvalet för mina vänner som kommer på besök, han charmar alla med sin utstrålning, sin trygghet och den pigga tölten.

 

Hervir från Solberg
Hervir från Solberg

 

Stamtavla

 

Hrafn frá Holtsmula

Snaefaxi frá Páfastöðum

Flipi från Österåker

 

Jörp frá Holtsmúla

 

Von frá Vindheimum

Svalur frá Glaesibae

 

 

Stygg frá Vindheimum

 

Huginn frá Höskuldsstöðum

Gustur frá Sauðárkróki

Stygg frá Höskuldsstöðum

 

Komma frá Höskuldsstöðum

 

Zeta frá Höskuldsstöðum

Blakkur frá Asholti

 

 

Nös frá Höskuldsstöðum

 

BLUP

 

Huvud

Hals/M/B

Rygg/K

Prop

Benkv

Benst

Hovar

Man/svans

Tot ext

BLUP 2013

107

112

110

114

101

103

106

99

115

 

Tölt

Trav

Pass

Galopp

Spirit

Form uR

Skritt

Tot rid

Totalpoäng

BLUP 2013

103

97

111

104

104

105

100

107

110